Петима предполагаеми поддръжници на Ислямска държава“ са обвинени в Германия за това, че са събрали

...
Петима предполагаеми поддръжници на Ислямска държава“ са обвинени в Германия за това, че са събрали
Коментари Харесай

В Германия повдигнаха обвинения на петима души за набиране на 250 000 евро за Ислямска държава

Петима предполагаеми  поддръжници  на „ Ислямска   страна “ са упрекнати в  Германия  за това, че са събрали повече от  250 000 евро под формата на дарени я за терористичната организация, оповестиха от федералната прокуратура, съобщи ДПА.

Обвиненията са импортирани от прокурорите във Висшия регионален съд в  Дюселдорф . Петимата души са упреквани в поддръжка на задгранична терористична организация и нарушение на Закона за външната търговия и заплащанията. Всички  обвинени , като се изключи един, са немски жители.

Федералната прокуратура в  Карлсруе , най-висшия прокурорски орган в страната, упреква обвинените, че от 2020 до 2022 година са събирали пари от името на двама членове на „ Ислямска страна “, живеещи в  Сирия . Средствата са били превеждани посредством медиатори.

Призивите за дарения са били отправяни посредством приложението Teлеграм. Постъпленията е трябвало да бъдат употребявани за обезпечаване на освобождението на членове на „ Ислямска страна “, затворени в  лагерите Ал  Хол и Родж в Северна Сирия.

В лагерите са настанени предимно  съпруги  и други възрастни  роднини  от женски пол на мъже бойци на  терористичната организация . Прокурорите настояват, че парите са били предопределени да оказват помощ на арестуваните да избягат или да бъдат изведени незаконно от лагерите.

dariknews.bg

Източник: bunt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР